Winx kızları ile neden bozuştum?

Bloom
Dünyadaki bütün kız çocuklarını derinden etkileyen Winx hastalığına elbette ki teyzemin 3 kızı da şiddetli bir şekilde tutuldu. Bütün nevresimlerde ve havlularda Winx logosu, kıyafetlerde Winx kızlarından en çok beğenilenin resmi, bardak çanaklarda yine aynı şekilde Winx görme isteği; okul ve kırtasiye malzemelerini saymama gerek yok herhalde. Buse'ye çizme almak için dolaştığımız bir günde Bloom'un üstünde olduğu bir modeli almaması için ne kadar yalvardığımı ve almak için ne kadar inat ettiğini bir ben biliyorum bir de Allah...

Tüm bu Winx olayı dalga dalga yayılırken bizimkilerin hayatlarında da şu şekilde gelişmeler oluyordu, aradan zaman geçince sebeplerini anladığım: Mesela saçlarını asla kestirmek istemiyorlar -Winxlerinki çılgıncasına uzun ve gür-, yemek masasında fazla kalmıyorlar -çünkü bu kızlar bayağı bir sıska-, ikizlerin göz tembelliği sebebiyle gözlük kullanmaları gerekiyor ama ne hikmetse o gözlükler hep bir çekmecenin dibinde kayboluyor, kaybolmazsa da sapı kırılıyor, camı çiziliyor filan...

Haftaiçi bir gün evde oturuyorum, çocuk kanallarından birinde Winx'in bırakın 20 dakikayı, neredeyse 3 saat sürdüğünü bittiğinde fark ettiğim bir filmi başladı. Neymiş diye bakayım dedim; çizgifilm izlemeyi sevdiğimden mi, uyuşukluğumdan mı yoksa Winxli sigara paketi istemenin bir önceki aşamasına kadar ulaştığımdan mıdır bilinmez, filmin hepsini izlemişim. Yok yok, tabii ki yeğenlerim ne izliyor diye kontrol etmek amacıyla kalkamadım televizyonun başından :)

Efendim bildiğiniz ya da bilmediğiniz üzere, bu Winxler iyi periler oluyor, büyü-sihir yapıp her bölümde dünyayı kötü perilerden kurtarıyorlar. Hepsinin bir mühim gücü var ancak bu güçlerin etkisi, hepsi tek bilek olduğunda, önünde durulamayacak şekilde artıyor. Çocuklar da zaten oyunlarında hep bu kızlardan birini seçiyor, sihir yaparak güzel güzel oynuyor, buraya kadar sorun yok. Bizim zamanımızda da Beverly Hills Teens vardı, çılgıncasına zenginliklerine bakıp iç geçiriyorduk.

Beverly Hills bebelerinin zevk ü sefa içindeki hayatı.
Bu nasıl bir hayat arkadaş ya!

Neyse biz Winx filmine geri dönelim: Mesele büyü yapıp dünyayı kurtarmakta değil yeğen, mesele bu Winx kızlarının nasıl güzel veya çirkin olunacağını anlatmasında... Filmde, aslında bir prenses olduğunu öğrendiğimiz -bir rahat durmuyor ki- Bloom ile evlenme umuduyla ülkenin tüm prensleri saraya gelir. Bloom da arkadaşlarının (bu isimleri de öğrenin: Flora, Stella, Tekna vb.) yardımı ile prensler onu beğenmesin diye bir çirkinleşme operasyonuna giriyor ve ne yapıyor? Gözlükle diş teli takıp şu görünüme bürünüyor:

Bloom ve panpalarının çirkinlik anlayışı

Haydee! E be güzelim ne güzel büyü yapıyorduk, birlik beraberlik her şeyden önemliydi, dünyadaki kötülüklere karşı tek yürek mücadele veriyorduk; benim yeğenlerin kafa ne güzel bunlarla dolmuştu, Buse'ye her şekilde kardeşlerine sahip çıkmasının gerekliliğini anlatıyordum da şimdi ne oldu?! Bir de arkadaşları gülüyor Bloom'a, hihohoh çok çirkin oldun, seni kimse beğenmez, diye. Siz böyle yaparsanız bizim ikizler gözlüklerini elbette çekmecelerin derinliklerinde kaybeder, dişleri yamuk çıkan kızlar tabii ki vaktizamanında tel takmayıp iş işten geçince gülümsemelerini gizler. Bak Beverly Hills'in en zeki çocuğu kısa boylu ve gözlüklü idi, bizim bütün neslimizin gözlüklülere meyletmesi bundandır. Bunu bana ve yeğenlerime yapmayacaktınız Winx kızları! Bir daha da filminizi izlemem!

Güzel şeyler de olmuyor değil: Neyse ki bu Winx olayı 4-8 yaş arasına göreymiş. Kızlar büyüdükçe Winxli kalemler defterler de çekmecenin dibindeki yerlerini alıyor. Gözlükleri tekrardan takabilirsek olay tamamdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder